2013. november 16., szombat

Sonkás pizza


Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl langyos cukros tej
  • fél dl olaj
  • langyos víz
  • csemege kukorica
  • sonka
  • sajt

Pizzakrém:

  • 3 ek pizzakrém
  • 1 kicsi konzerv sűrített paradicsom
  • 1 dl ketchup

Elkészítés: A langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összegyúrjuk a liszttel, pici sóval, apránként hozzáadott olajjal és annyi vízzel, hogy a nokedlinél sűrűbb tésztát kapjunk és szép gombóccá tudjuk gyúrni. Ezután olajozott tepsibe nyomjuk és megkenjük a krémmel, amit úgy készítünk, hogy a pizzakrémet, paradicsom pürét és ketchupot összekeverjük. Ha lekentük ezzel a krémmel a tésztát, rásorakoztatjuk a sonka szeleteket, megszórjuk kukoricával és 180 fokon készre sütjük. Ha kisült megszórjuk reszelt sajttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése