Könnyű elkészíteni és gyorsan is megvan ráadásul szuperfinom és szuperszaftos. :)) Kell ennél több?? :)) Az ötletért köszönet Citromhabnak. :))
Hozzávalók:
Húshoz:
- 11 szelet sertéscomb
- olaj
- vegeta
Karfiolhoz:
- 1 közepes fej karfiol
- só
Besamelhez:
- 12,5 dkg vaj
- 3-4 ek liszt
- vegeta
- 3 dl tej
- 5 dl víz
- 1-2 ek tejföl
Elkészítés: A húst bevegetázzuk és pici olajon fehéredésig lepirítjuk mindkét oldalát. Amíg pirul a hús, karfiolt tisztítjuk, rózsákra szedjük és odatesszük főni sós vízbe kb 5-10 percre. (Nem kell teljesen puhára főzni)
A besamelt a szokásos módon elkészítjük, de most picit folyósabbra. A pirított húst egy olajozott jénaiba fektetjük lehetőleg úgy, hogy ne fedjék egymást, majd erre ráhelyezzük a félig megfőtt karfiolt, sózzuk ízlés szerint és befedjük a besamellel. Alufóliával lefedve puhára pároljuk a húst, majd még kb 10 percig sütjük fólia nélkül. Én főtt barnarizzsel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése