2013. november 2., szombat

Dubarry szelet



Könnyű elkészíteni és gyorsan is megvan ráadásul szuperfinom és szuperszaftos. :)) Kell ennél több?? :)) Az ötletért köszönet Citromhabnak. :))
Hozzávalók:
Húshoz:

  • 11 szelet sertéscomb
  • olaj
  • vegeta

Karfiolhoz:

  • 1 közepes fej karfiol

Besamelhez:

  • 12,5 dkg vaj
  • 3-4 ek liszt
  • vegeta
  • 3 dl tej
  • 5 dl víz
  • 1-2 ek tejföl

Elkészítés: A húst bevegetázzuk és pici olajon fehéredésig lepirítjuk mindkét oldalát. Amíg pirul a hús, karfiolt tisztítjuk, rózsákra szedjük és odatesszük főni sós vízbe kb 5-10 percre. (Nem kell teljesen puhára főzni)
A besamelt a szokásos módon elkészítjük, de most picit folyósabbra. A pirított húst egy olajozott jénaiba fektetjük lehetőleg úgy, hogy ne fedjék egymást, majd erre ráhelyezzük a félig megfőtt karfiolt, sózzuk ízlés szerint és befedjük a besamellel. Alufóliával lefedve puhára pároljuk a húst, majd még kb 10 percig sütjük fólia nélkül. Én főtt barnarizzsel tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése