2013. július 24., szerda

Fasírt


Ma az ebéd ismét zöldborsó főzelék volt, amihez fasírtot sütöttem. Nagyon finom lett. Fasírtot egyébként simán sült krumplival, tört krumplival vagy csak úgy kenyérrel is simán bevállalható. :))
Hozzávalók: (kb. 40 golyóhoz)
  • 50 dkg darált hús
  • 1 tojás
  • 1 mk bors
  • 2 mk só
  • 2 mk piros paprika
  • 1 mk vegeta
  • 1 zsömle
  • 1 hagyma
  • 1 krumpli
  • 4 gerezd fokhagyma
Elkészítés: A húshoz reszeljük a hagymákat. 1 tálba lereszeljük a krumplit, majd kinyomkodjuk a levét és a húshoz adjuk. Beleütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vegetát és a pirospaprikát is. A zsömlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a húshoz adjuk. Jól összedolgozzuk, golyókat formálunk és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban sütjük ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése