Ma az ebéd ismét zöldborsó főzelék volt, amihez fasírtot sütöttem. Nagyon finom lett. Fasírtot egyébként simán sült krumplival, tört krumplival vagy csak úgy kenyérrel is simán bevállalható. :))
Hozzávalók: (kb. 40 golyóhoz)
- 50 dkg darált hús
- 1 tojás
- 1 mk bors
- 2 mk só
- 2 mk piros paprika
- 1 mk vegeta
- 1 zsömle
- 1 hagyma
- 1 krumpli
- 4 gerezd fokhagyma
Elkészítés: A húshoz reszeljük a hagymákat. 1 tálba lereszeljük a krumplit, majd kinyomkodjuk a levét és a húshoz adjuk. Beleütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vegetát és a pirospaprikát is. A zsömlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és a húshoz adjuk. Jól összedolgozzuk, golyókat formálunk és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban sütjük ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése