Nincs is jobb, mint egy melengető húsleves egy hideg, őszi napon...szerintem. :)))
Hozzávalók:
- 1 nagy pulykaszárny
- 1 pulykacomb
- 3 csirkecomb
- 10 sárgarépa
- 3 fehérrépa
- 1 karalábé
- 1/4 karfiol
- 1 paprika
- 3 húsleveskocka
- 10-12 szem egész feketebors
- vegeta
Elkészítés: A húst jól megmossuk és annyi vízbe tesszük fel főni, ami ellepi vagy túléri. Nagy lángon főzzük és ha felfőtt lehabozzuk, hogy ne legyen a végeredmény zavaros. Miután lehaboztuk takarékra vesszük és belerakjuk a megmosott, meghámozott, feldarabolt zöldségeket kivéve a karfiolt és a fűszereket is a leveskockával. Így főzzük takarékon addig, míg minden meg nem puhul. A karfiolt akkor tesszük bele mikor már majdnem kész van minden, mert ez hamar megfő. Ha minden megfőtt a levest leszűrjük, a zöldségeket és a húst külön tálba tesszük. A leszűrt levet visszatesszük a tűzre és ízlés szerinti tésztával befőzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése