2013. szeptember 22., vasárnap

Rántott hús rizi-bizivel


Hozzávalók:
  • 10 szelet csirkemell
  • 2-3 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 2 pohár rizs
  • 1 húsleveskocka
  • 1 kisebb hagyma
  • olaj
  • 3 marék kukorica (mirelit)
Elkészítés: A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és kicsit kiklopfoljuk, majd bepanírozzuk. A legáltalánosabb a liszt-tojás-morzsa változat, de lehet liszt-tojás-liszt változatban is. Ha bepaníroztuk bő, forró olajban kisütjük. A rizst megmossuk és pici olajon megpirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, beledobjuk a meghámozott, egészben hagyott hagymát és felforraljuk. Felforrás után kb 5 perccel levesszük a tűzről, beletesszük a fagyasztott kukoricát és lefedve hagyjuk, hogy megszívja magát. savanyúsággal kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése