Hozzávalók:
- 10 szelet csirkemell
- 2-3 tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- 2 pohár rizs
- 1 húsleveskocka
- 1 kisebb hagyma
- olaj
- 3 marék kukorica (mirelit)
Elkészítés: A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és kicsit kiklopfoljuk, majd bepanírozzuk. A legáltalánosabb a liszt-tojás-morzsa változat, de lehet liszt-tojás-liszt változatban is. Ha bepaníroztuk bő, forró olajban kisütjük. A rizst megmossuk és pici olajon megpirítjuk, majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, beledobjuk a meghámozott, egészben hagyott hagymát és felforraljuk. Felforrás után kb 5 perccel levesszük a tűzről, beletesszük a fagyasztott kukoricát és lefedve hagyjuk, hogy megszívja magát. savanyúsággal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése