Tudom, hogy gubát kifliből szoktak csinálni, mert én is úgy szoktam, de maradt kb egy fél kalács, ami már eléggé szikkadt volt, de még ehető... :D szóval erre használtam. És jelentem, nagyon finom lett.
Hozzávalók:
- kb 20 dkg kalács
- 2 kifli
- kb 6 dl tej
- pici rum
- 1 cs vaníliás cukor
- pár ek cukor
- pár ek mák
Elkészítés: Egy hőálló tálat kivajazunk. A kalácsot vékony szeletekre vágunk, a kiflit karikázzuk. A mákot a cukorral megdaráljuk. A tejet a vaníliás cukorral felfőzöm és beleteszem a rumot, vagy rumaromát. Néhány szelet kalácsot és kiflit leteszek 1 rétegben a tál aljára, meglocsolom kevés meleg tejjel és megszórom kevés cukros mákkal. Így rétegezem amíg van hely és hozzávaló, majd a tetejét tejjel fejezem be és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük, de csak addig míg a teteje picit pirulni kezd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése