A legfinomabb savanyúság. :)))
Hozzávalók:
- kb. 1-2 kg kovászolni való uborka
- 3 gerezd fokhagyma
- kapor
- 1 szelet kenyér
- só
- langyos víz
Elkészítése: Az uborkát körömkefével jól megtakarítjuk, megmossuk és a 2 végét levágjuk, majd hosszában bevágjuk, de nem vágjuk végig, majd megfordítjuk és ott is bevágjuk, de ott se végig. Az üveg aljába kaprot teszünk, majd szépen rásorakoztatjuk az uborkát és a tetejére is teszünk kaprot. Az uborkák közé dugdossuk a fokhagymát és megszórjuk jól sóval, majd rátesszük a kenyeret és felöntjük langyos vízzel. Kitesszük a tűző napra és ott érleljük néhány napig. A képen még a kezdeti stádiumban van amikor épp kiraktam a napra.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése