Ez az étel még desszertnek is jó lenne. :)
Hozzávalók:
- 500 g túró
- fél citrom leve és héja
- 1 mokkáskanál fahéj
- 6 ek cukor
- csipet só
- 1 tojás
- 3 ek liszt
- 6 ek búzadara
- zsemlemorzsa
- 5 dkg vaj
Elkészítése: A zsemlemorzsa és a vaj kivételével minden hozzávalót összekeverünk és lobogó sós vízben addig főzzük, míg a víz felszínére nem úsznak. Ha feljöttek a víz tetejére még pár percig főzzük. Amíg fő a gombóc, addig száraz serpenyőben aranyra pirítjuk a zsemlemorzsát, majd hozzáadjuk a vajat és megolvasztjuk benne. Beleszedjük a kész morzsába a megfőtt gombócokat és jól meghempergetjük benne. Mi porcukorral és sok tejföllel fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése