2013. június 16., vasárnap

Túrógombóc



Ez az étel még desszertnek is jó lenne. :)
Hozzávalók:

  • 500 g túró
  • fél citrom leve és héja
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 6 ek cukor
  • csipet só
  • 1 tojás
  • 3 ek liszt
  • 6 ek búzadara
  • zsemlemorzsa
  • 5 dkg vaj

Elkészítése: A zsemlemorzsa és a vaj kivételével minden hozzávalót összekeverünk és lobogó sós vízben addig főzzük, míg a víz felszínére nem úsznak. Ha feljöttek a víz tetejére még pár percig főzzük. Amíg fő a gombóc, addig száraz serpenyőben aranyra pirítjuk a zsemlemorzsát, majd hozzáadjuk a vajat és megolvasztjuk benne. Beleszedjük a kész morzsába a megfőtt gombócokat és jól meghempergetjük benne. Mi porcukorral és sok tejföllel fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése