Van aki kolbásszal eszi, de mi virslivel...
Hozzávalók:
- kb. 8-10 db nagyobb krumpli
- 10 db tojás
- 4 szál virsli
- só
- olaj
Besamel mártáshoz:
- 12,5 dkg vaj
- 3-4 ek liszt
- vegeta
- 3 dl tej
- 5 dl víz
- 2 ek tejföl
Elkészítése: Egy nagy lábas vízbe feltesszük főni a krumplit sóval. Egy másik lábasba feltesszük főni a tojást is sóval. Annyi víz kell rájuk, hogy ellepje a krumplit és a tojást. Elkészítjük a besamelt úgy, hogy egy kis lábasban felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet és a vegetát, majd megpirítjuk picit és felöntjük a tejjel és a vízzel. Miután elzártuk hozzákeverjük a tejfölt. Ha megfőtt a krumpli és a tojás lehűtjük, majd meghámozzuk őket. Pici olajat öntünk a tepsi aljába és a krumpli felét belekarikázzuk. Leöntjük a fele besamellel és rákarikázzuk a virslit és a tojást. Megsózzuk és rákarikázzuk s maradék krumplit is. Befedjük a maradék besamellel és előmelegített 200 fokos sütőben aranyra pirítjuk. Melegen fogyasztjuk. Tálalhatunk mellé almakompótot vagy barackbefőttet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése