2013. június 1., szombat

Rakott krumpli


Van aki kolbásszal eszi, de mi virslivel...
Hozzávalók:

  • kb. 8-10 db nagyobb krumpli
  • 10 db tojás
  • 4 szál virsli
  • olaj

Besamel mártáshoz:

  • 12,5 dkg vaj
  • 3-4 ek liszt
  • vegeta
  • 3 dl tej
  • 5 dl víz
  • 2 ek tejföl

Elkészítése:  Egy nagy lábas vízbe feltesszük főni a krumplit sóval. Egy másik lábasba feltesszük főni a tojást is sóval. Annyi víz kell rájuk, hogy ellepje a krumplit és a tojást. Elkészítjük a besamelt úgy,  hogy egy kis lábasban felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet és a vegetát, majd megpirítjuk picit és felöntjük a tejjel és a vízzel. Miután elzártuk hozzákeverjük a tejfölt. Ha megfőtt a krumpli és a tojás lehűtjük, majd meghámozzuk őket. Pici olajat öntünk a tepsi aljába és a krumpli felét belekarikázzuk. Leöntjük a fele besamellel és rákarikázzuk a virslit és a tojást. Megsózzuk és rákarikázzuk s maradék krumplit is. Befedjük a maradék besamellel és előmelegített 200 fokos sütőben aranyra pirítjuk. Melegen fogyasztjuk. Tálalhatunk mellé almakompótot vagy barackbefőttet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése