2013. december 1., vasárnap

Natúr szelet brokkolis hajdinával


A mai ebédünk egyike. Advent első vasárnapja van ma. Ma gyújtjuk meg a 4 gyertya egyikét az adventi koszorún, így hát én is elővettem a kis "koszorúm" , picit átalakítottam és máris ünnepi hangulatú lett. Házilag is nagyon könnyen készíthetünk koszorút és szerintem olcsóbban is kijön, mint a bolti, ráadásul úgy készítjük, ahogy nekünk tetszik. Na, de, hogy az ételről is legyen szó. Múltkor olvastam az Ízes kalandok blogon, és egyből megfogott. El is készült és nem rossz...sőt! nagyon finom. Sütöttem hozzá csirkemellet és máris adott egy finom, könnyű és gyors ebéd. :)))
Hozzávalók:

  • 1 bögre (2,5 dl) natúr hajdina
  • 2 bögre víz
  • 1 kisebb brokkoli
  • 1 kicsi hagyma
  • 2 ek olaj
  • só, bors, vegeta
  • csirkemellfilé szeletelve
  • vegeta
  • olaj

Elkészítés: A hajdinát megmossuk és egy éjszakára beáztatjuk. Másnap a brokkolit megmossuk és rózsáira szedjük, majd sós vízben megfőzzük puhára. Az aprított hagymát az olajon megdínszteljük, majd hozzáadjuk a beáztatott hajdinát is. Sózzuk, borsozzuk, vegetázzuk és pici vízzel lefedve megpároljuk a hajdinát. Ha kész összekeverjük a főtt brokkolival és ha szükséges még utána sózhatunk. A húst vegetázzuk és pici olajon megpirítjuk mindkét oldalát, majd öntünk rá kevés vizet és lefedve megpároljuk. Ha kész a brokkolis hajdinával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése