2013. május 29., szerda

Sárgadinnyés meggyleves



Hihetetlen finom.... :))
Hozzávalók:

  • kb. 75 dkg fagyasztott meggy
  • 1 rúd fahéj
  • szegfűszeg
  • 1 kisebb sárgadinnye
  • fél citrom leve és héja
  • cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • kb. 2 liter víz
  • tejföl
  • liszt

Elkészítése: Egy magasabb falú edénybe feltesszük főni a meggyet a vízben. Beletesszük a fahéjat és a szegfűszeget. Ha felfőtt belekockázzuk a kimagozott meghámozott dinnyét, a cukrokat és a citrom levét és héját, majd elkészítjük a habarást a tejfölből és a lisztből és teszünk hozzá a meggyléből hőkiegyenlítés végett, jól kikeverjük és beleborítjuk a levesbe. Megvárjuk míg újra felfő és elzárjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése