2013. május 27., hétfő

Kelkáposztafőzelék



Hozzávalók:

  • 40 dkg kelkáposzta
  • 10 dkg burgonya
  • 1,5 dkg liszt
  • 2,5 dkg vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • pirospaprika
  • olaj
  • 1 szál virsli

Elkészítés: A megtisztított kelkáposztát nagyobb kockákra vágjuk, megmossuk és leforrázzuk. Feltesszük főni, megsózzuk, és őrölt köménnyel ízesítjük. Félkészre főzzük, beletesszük a megtisztított, felkockázott krumplit és a virslit, majd majorannával ízesítjük. A vöröshagymát és a fokhagymát lereszeljük, és a liszttel együtt világosra pirítjuk olajon. Megszórjuk borssal és pirospaprikával, majd berántjuk vele a főzeléket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése