Az ebéd másik fele. :)) Nagyon izgalmas és különleges íze van. Érdemes kipróbálni. :))
Hozzávalók:
- 5 db felső csirkecomb kifilézve, lebőrözve
- 3 dkg vaj
- fehérbors
Húspác:
- 3 ek szójaszósz
- 2 dl 100 %-os ananászlé
Ananászhoz:
- 3 dkg vaj
- 1 egész ananász
Köret:
- barna rizs
Elkészítés: A páchoz a szójaszószt az ananászlével elkeverjük és belerakjuk a fehérborssal megszórt filézett combokat kb 8 órára. Ha letelt a 8 óra a vajat felolvasztjuk egy edényben és megpirítjuk a tisztított, kockázott ananászt, kiszedjük az edényből és rádobunk még 1 kevés vajat, amiben a lecsöpögtetett húst is megpirítjuk. A páclét nem dobjuk ki. Ha megpirult a hús is és a gyümölcs is, visszarakjuk mindet ugyanabba az edénybe, amibe sütöttük és ráöntjük a páclét, lefedjük és készre pároljuk. Amíg párolódik elkészítjük a köretet és együtt tálaljuk őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése