2013. október 13., vasárnap

Lencse főzelék


Hozzávalók:

  • 1 hagyma
  • 1 dl olaj
  • liszt
  • vegeta
  • pirospaprika
  • 5 db babérlevél
  • 2 húsleves kocka
  • 500 g lencse
  • 3 ek tejföl
  • 2 ek ecet

Elkészítés: Mielőtt megfőznénk 10 órával előtte a lencsét beáztatjuk vízbe. Az 1 dl olajból és lisztből készítünk egy rántást, ha kész vegetázzuk, pirospaprikázzuk és öntünk rá kevés hideg vizet. Az aprított hagymát, a lencsét, a babérlevelet és a húsleveskockát felrakom főni annyi vízbe, ami ellepi. Ha megfőtt ráborítom a rántást és tovább főzöm. A tejfölhöz rakok pár merőkanállal a lencsés léből és elkeverem, majd ráborítom ezt is a lencsére. Belerakom az ecetet és megvárom míg újra felfő. Sült kolbászt, sült virslit adhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése