Hozzávalók:
- 1 hagyma
- 1 dl olaj
- liszt
- vegeta
- pirospaprika
- 5 db babérlevél
- 2 húsleves kocka
- 500 g lencse
- 3 ek tejföl
- 2 ek ecet
Elkészítés: Mielőtt megfőznénk 10 órával előtte a lencsét beáztatjuk vízbe. Az 1 dl olajból és lisztből készítünk egy rántást, ha kész vegetázzuk, pirospaprikázzuk és öntünk rá kevés hideg vizet. Az aprított hagymát, a lencsét, a babérlevelet és a húsleveskockát felrakom főni annyi vízbe, ami ellepi. Ha megfőtt ráborítom a rántást és tovább főzöm. A tejfölhöz rakok pár merőkanállal a lencsés léből és elkeverem, majd ráborítom ezt is a lencsére. Belerakom az ecetet és megvárom míg újra felfő. Sült kolbászt, sült virslit adhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése