2013. június 16., vasárnap

Kovászos uborka



A legfinomabb savanyúság. :)))
Hozzávalók:

  • kb. 1-2 kg kovászolni való uborka
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kapor
  • 1 szelet kenyér
  • langyos víz

Elkészítése: Az uborkát körömkefével jól megtakarítjuk, megmossuk és a 2 végét levágjuk, majd hosszában bevágjuk, de nem vágjuk végig, majd megfordítjuk és ott is bevágjuk, de ott se végig. Az üveg aljába kaprot teszünk, majd szépen rásorakoztatjuk az uborkát és a tetejére is teszünk kaprot. Az uborkák közé dugdossuk a fokhagymát és megszórjuk jól sóval, majd rátesszük a kenyeret és felöntjük langyos vízzel. Kitesszük a tűző napra és ott érleljük néhány napig. A képen még a kezdeti stádiumban van amikor épp kiraktam a napra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése