2013. szeptember 22., vasárnap

Húsleves


Nincs is jobb, mint egy melengető húsleves egy hideg, őszi napon...szerintem. :)))
Hozzávalók:

  • 1 nagy pulykaszárny
  • 1 pulykacomb
  • 3 csirkecomb
  • 10 sárgarépa
  • 3 fehérrépa
  • 1 karalábé
  • 1/4 karfiol
  • 1 paprika
  • 3 húsleveskocka
  • 10-12 szem egész feketebors
  • vegeta

Elkészítés: A húst jól megmossuk és annyi vízbe tesszük fel főni, ami ellepi vagy túléri. Nagy lángon főzzük és ha felfőtt lehabozzuk, hogy ne legyen a végeredmény zavaros. Miután lehaboztuk takarékra vesszük és belerakjuk a megmosott, meghámozott, feldarabolt zöldségeket kivéve a karfiolt és a fűszereket is a leveskockával. Így főzzük takarékon addig, míg minden meg nem puhul. A karfiolt akkor tesszük bele mikor már majdnem kész van minden, mert ez hamar megfő. Ha minden megfőtt a levest leszűrjük, a zöldségeket és a húst külön tálba tesszük. A leszűrt levet visszatesszük a tűzre és ízlés szerinti tésztával befőzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése