2013. szeptember 28., szombat

Karfiol leves


Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej karfiol
  • 1 ek zsír
  • 2 ek liszt
  • vegeta
  • pirospaprika
  • petrezselyemzöld
  • 1 húsleves kocka
  • 2-3 ek tejföl

Elkészítés: A megtisztított, rozsáira szedett karfiolt feltesszük főni vízben. Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, megszórjuk vegetával és pirospaprikával, felöntjük kevés hideg vízzel, majd a karfiolhoz öntjük. Belerakjuk az apróra vágott petrezselymet és a húsleves kockát és felfőzzük. A tejfölt kitesszük egy kisebb tálba és teszünk bele pár merőkanállal a levesből, kikavarjuk és beleöntjük a karfiolhoz. Felfőzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése