2013. szeptember 28., szombat

Tepsis milánói


A mai ebédünk a karfiol leves után. :))
Hozzávalók:

  • 1 hagyma
  • olaj
  • 1,5 dl-nyi szójagranulátum
  • vegeta
  • pirospaprika
  • bors
  • 50 dkg darálthús
  • fél paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom konzerv
  • 2-3 ek ketchup
  • 2 tk pizzakrém
  • 500 g makaróni tészta
  • tejföl

Elkészítés: Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk. A 1,5 dles pohárba kimért szóját 3 dl vízbe áztatjuk. Ha a hagyma megpirult megszórjuk vegetával, borssal, pirospaprikával ízlés szerint, majd felöntöm vízzel és belerakom a húst, fél paradicsomot, 1 kisebb paprikát és a kinyomkodott szóját és megvárjuk míg megfő a hús. Amíg fő kikeverem a paradicsompürét, ketchupot és a pizzakrémet pici vízzel és a már felfőtt húshoz adjuk. Jól elkeverjük és megvárjuk míg újra felfő. A makarónit lobogva forró sós vízben kifőzzük, leszűrjük és összekeverjük a hússal. Olajozott tepsibe tesszük, megkenjük tejföllel a tetejét és 200 fokon addig sütjük, míg a teteje megpirul. Sajttal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése