2013. szeptember 18., szerda

Mákos guba


Tudom, hogy gubát kifliből szoktak csinálni, mert én is úgy szoktam, de maradt kb egy fél kalács, ami már eléggé szikkadt volt, de még ehető... :D szóval erre használtam. És jelentem, nagyon finom lett.
Hozzávalók:

  • kb 20 dkg kalács
  • 2 kifli
  • kb 6 dl tej
  • pici rum
  • 1 cs vaníliás cukor
  • pár ek cukor
  • pár ek mák

Elkészítés: Egy hőálló tálat kivajazunk. A kalácsot vékony szeletekre vágunk, a kiflit karikázzuk. A mákot a cukorral megdaráljuk. A tejet a vaníliás cukorral felfőzöm és beleteszem a rumot, vagy rumaromát. Néhány szelet kalácsot és kiflit leteszek 1 rétegben a tál aljára, meglocsolom kevés meleg tejjel és megszórom kevés cukros mákkal. Így rétegezem amíg van hely és hozzávaló, majd a tetejét tejjel fejezem be és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük, de csak addig míg a teteje picit pirulni kezd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése