2013. május 22., szerda

Finom Főzelék



Nagyon finom, könnyű főzelék, ami nem igényel sok időt az elkészítéséhez. :)
Hozzávalók:
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db karalábé
  • 250 g borsó
  • 1 tyúkhúsleveskocka
  • kb. 3 ek. liszt
  • 4 dl tej
  • 8 dl víz
  • olaj
Elkészítés: A répát és a karalábét megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk. Az olajat felmelegítjük és beledobjuk a répát, karalábét és a fagyott borsót. Megsózzuk ízlés szerint és felöntjük pici vízzel, majd lefedjük, hogy megpárolódjon minden. Ha minden megpárolódott rászórjuk a lisztet és felöntjük a tejjel és a vízzel úgy, hogy ellepje a zöldségeket, majd beledobjuk a húsleves kockát és kevergetve várjuk, hogy felrottyanjon vigyázva nehogy leragadjon. Ha felfőtt elzárjuk a gázt alatta. Sült virslivel, sült kolbásszal vagy fasírttal melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése