Tzatzikit többféleképpen lehet készíteni. Lehet fűszerporral, hagyományosan fokhagymával. Lehet sok joghurttal és kevés uborkával vagy fordítva és lehet 1:1 arányban. A lényegen nem változtat. Sültekhez nagyon jól passzol, de magában is szuperjó. :)
Hozzávalók:
- 2 db kígyóuborka
- Só
- 250 g natúr joghurt
- 1 cs tzatziki fűszersó
Elkészítése: Az uborkát meghámozzuk, megmossuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük. Jól megsózzuk és hagyjuk picit állni. Amíg áll elkészítjük a joghurtos részét úgy, hogy a joghurtot csomómentesre keverjük a fűszersóval. Az uborkát jól kinyomkodjuk, lecsepegtetjük és összekeverjük a joghurttal. Jól behűtve fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése