2013. október 5., szombat

Gulyás leves


Jó kis leves erre a borzasztóan hideg időre. :))
Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db karalábé
  • fél fej kelkáposzta
  • 2 db krumpli
  • 3 db húsleves kocka
  • pirospaprika
  • kész pörkölt hús
  • olaj

Nokedlihez:

  • 1 tojás
  • liszt

Elkészítés: Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, majd megszórjuk pirospaprikával és felöntjük vízzel és beledobjuk a húsleves kockát. Beledobjuk a megmosott megtisztított, kockázott répát, petrezselymet, karalábét, krumplit és megvárjuk, hogy minden megpuhuljon. Ha kész belefőzzük a kelkáposztát és a húst is. Ami elpárolgott víz azt pótoljuk. A tojást felverjük és a liszttel kikavarjuk, majd a felfőtt levesbe szaggatjuk. Újra felfőzzük és melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése