2013. október 6., vasárnap

Almaszósz törtkrumplival


Hozzávalók:

  • 6 db hámozott, csumázott, kockázott alma
  • fahéj
  • 6 db szegfűszeg
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 ek cukor
  • 1 citrom héja, leve
  • víz
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3-4 ek tejföl

Elkészítés: Az almakockát, fahéjat, szegfűszeget, cukrokat és a citrom héját és levét feltesszük főni  2-3 liter vízben. Amíg fő csomómentesre keverjük a tejfölt a pudingporral és a felfőtt almás vízből pár merőkanállal hőkiegyenlítjük a habarást, majd ha jól elkevertük visszaöntjük az almához és mégegyszer felfőzzük. Melegen, törtkrumplival tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése