2013. október 12., szombat

Borsó leves


Hozzávalók:

  • 500 g zöldborsó
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyem
  • olaj
  • 2 ek liszt
  • vegeta
  • pirospaprika
  • víz
  • 1 húsleves kocka

Nokedlihez:

  • 1 tojás
  • liszt

Elkészítés: A borsót, a megtisztított és felkarikázott répával és petrezselyemmel az olajon megdinszteljük, majd megszórjuk liszttel, a vegetával és a pirospaprikával. Elkeverjük és felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szerdtnénk. Beledobjuk a húsleves kockát és megfőzzük. Amíg fő elkészítjük a nokedlit, majd ha felfőtt a leves és a zöldségek is puhák, beleszaggatjuk a nokedlit, majd ezt is megfőzzük. Ha kell még utána sózhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése