2013. október 5., szombat

Ananászos csirke barna rizzsel


Az ebéd másik fele. :)) Nagyon izgalmas és különleges íze van. Érdemes kipróbálni. :))
Hozzávalók:
  • 5 db felső csirkecomb kifilézve, lebőrözve
  • 3 dkg vaj
  • fehérbors
Húspác:
  • 3 ek szójaszósz
  • 2 dl 100 %-os ananászlé
Ananászhoz:
  • 3 dkg vaj
  • 1 egész ananász
Köret:
  • barna rizs
Elkészítés: A páchoz a szójaszószt az ananászlével elkeverjük és belerakjuk a fehérborssal megszórt filézett combokat kb 8 órára. Ha letelt a 8 óra a vajat felolvasztjuk egy edényben és megpirítjuk a tisztított, kockázott ananászt, kiszedjük az edényből és rádobunk még 1 kevés vajat, amiben a lecsöpögtetett húst is megpirítjuk. A páclét nem dobjuk ki. Ha megpirult a hús is és a gyümölcs is, visszarakjuk mindet ugyanabba az edénybe, amibe sütöttük és ráöntjük a páclét, lefedjük és készre pároljuk. Amíg párolódik elkészítjük a köretet és együtt tálaljuk őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése